De Real Doll specialist van Nederland 100% Discrete betaling en verzending

Het gebruik van de sexpop - Gebruikshandleiding

Gebruikershandleiding levensechte sexpop

De sexpoppen kunnen heel wat hebben, maar het is wel belangrijk om te weten hoe je ze moet behandelen. MyTenga heeft een nederlandstalige gebruikershandleiding geschreven zodat je weet wat je er mee kan doen, hoe je ze schoonmaakt en wat voor onderhoud ze nodig hebben. Op deze manier heb je er het langst plezier van!

1. Het gebruik van de sexpop
2. Het schoonmaken van de buitenkant
3. Het schoonmaken van de binnenkant na gebruik
4. Het voorkomen van schade aan de huid
5. Vlekken verwijderen en problemen herstellen
6. De pop opbergen
7. Zorg voor de pruiken

 


1. Het gebruik van de sexpop

 • Wees voorzichtig bij het bewegen van je pop; door het metalen skelet kan ze best zwaar zijn. In het begin kunnen de gewrichten wat stroef zijn, dit gaat vanzelf gemakkelijker.
 • Als je een pop hebt met een vervangbare vagina kun je deze inbrengen door de benen uit elkaar te duwen, de schaamlippen te spreiden en de insert naar binnen te duwen. Gebruik indien nodig wat talkpoeder of glijmiddel. Indien je glijmiddel gebruikt is het wel belangrijk om alles na gebruik goed schoon en droog te maken, anders kan er schimmel ontstaan.
 • Gebruik eventueel de USB-warmer om de pop voor te verwarmen. Breng hem in in een van de tunnels met een beetje glijmiddel en laat de warmer ongeveer 15 minuten zitten.
 • Gebruik altijd een glijmiddel op waterbasis wanneer je de vaginale, anale of orale tunnel penetreert, anders kan het materiaal scheuren.
 • Gebruik bij voorkeur een condoom, dit voorkomt de groei van bacteriën.
 • Deel je sexpop niet met andere mensen.
 • Wees voorzichtig met de gewrichten van de pop en steun er niet met je hele gewicht op. Vooral als je sex op z’n hondjes hebt kunnen de vingers of polsen beschadigen. Ondersteun eventueel het lichaam van de pop met kussens; op deze manier wordt het gewicht meer verdeeld.
 • Maak de binnenkant na gebruik goed schoon, het liefst zo snel mogelijk. Zie hiervoor hoofdstuk 3.

2. Het schoonmaken van de buitenkant

Dit gaat over het regulier onderhoud van de huid.

in bad

 • Het TPE materiaal kan na een poosje wat vettig of stoffig worden. Het is aan te raden om de pop eens per maand volledig te wassen.
 • De sexpop kan tegen water. Je kan met haar douchen of in bad gaan, maar zorg ervoor dat haar hoofd en nek niet onder water komen.
 • Gebruik een zachte absorberende handdoek om de huid droog te deppen na het wassen.
 • Wanneer de huid door en door droog is gebruik je een zachte kwast om wat onderhoudspoeder op de sexpop aan te brengen zodat de huid zacht blijft. Je kan hiervoor talkpoeder/babypoeder gebruiken, maar ook het speciale KYO onderhoudspoeder. Dit onderhoudspoeder is makkelijker aan te brengen en te verspreiden.
 • Om het gezicht te wassen veeg je het voorzichtig schoon met een washandje met een milde antibacteriële zeep. De make-up is semi-permanent, als je hier te hard overheen veegt kan het er af gaan.
 • Als de make up vervaagt kun je deze eventueel zelf bijwerken. Dit kan met standaard make up van de drogist. Ook de kleur van de tepels en schaamlippen is hiermee bij te werken.
 • Gebruik nooit een föhn/haardroger of andere warmtebron om de sexpop sneller te laten drogen, dit kan haar beschadigen.
 • De huid verliest langzaam wat olie en dat zorgt er op termijn voor dat de huid kwetsbaarder wordt voor scheuren, vooral op plekken zoals de lies, het kruis en de oksels. Sommige klanten geven aan dat het aanbrengen van olieachtige producten helpt om de huid soepel te houden en schade te voorkomen. Na het wassen kun je bijvoorbeeld Nivea of Vaseline aanbrengen op deze plekken en het enkele uren laten intrekken. Hierna veeg je het af en poeder je de huid zoals altijd.

3. Het schoonmaken van de binnenkant na gebruik

  • De vaginale, orale en anale tunnels van de pop moeten na ieder gebruik schoongemaakt worden om de groei van bacteriën te voorkomen. Doe dit bij voorkeur direct na gebruik.
  • Gebruik de meegeleverde vaginale irrigator (vaginale douche) om de tunnels uit te spoelen. Gebruik hiervoor water met een beetje milde antibacteriële zeep. Spoel het kanaal na met water totdat alle zeep er uit is gespoeld.
  • Droog de tunnel zorgvuldig. Dit gaat het gemakkelijkste als je een zachte absorberende doek inbrengt en deze een paar minuten laat zitten zodat deze het vocht op kan nemen. Als je een uitneembare tunnel hebt kun je deze er ook uithalen en voorzichtig binnenstebuiten keren tot hij droog is.
  • Wanneer alles goed droog is gebruik je het onderhoudspoeder aan binnen- en buitenkant.


4. Het voorkomen van schade aan de huid

voorover

De huid van de poppen is zacht en flexibel net als echte huid. Dit betekent echter wel dat deze gemakkelijk beschadigt en wat extra zorg vereist.

 • Sommige dingen bevatten olie-oplosbare verfstoffen en kunnen daarom vlekken veroorzaken op de huid.Deze vlekken zijn moeilijk of soms zelf onmogelijk te verwijderen. Hier zijn een aantal punten om op te letten:
 • Wees voorzichtig met donkere kleding voor de poppen, en zorg dat de stof kleurecht is. Het vooraf meerdere keren wassen van kleding kan helpen, maar het is geen garantie. Het gebruik van kleding in lichtere kleuren is de beste manier om vlekken te voorkomen.
 • Kranten en tijdschriften kunnen afgeven.
 • Donkere bekleding op banken en stoelen.
 • Als er langere tijd druk op de huid wordt uitgeoefend kan dit blijvende striemen of deukjes veroorzaken. Let er dus op dat er geen randjes of stofplooien in de huid drukken, vooral bij het opbergen of als de sexpop ergens langere tijd blijft.
 • Het langere tijd dragen van strakke kleding kan striemen in de TPE huid veroorzaken. Het is aan te raden de sexpop zonder kleding of met lossere kleding op te bergen.
 • Stel de pop niet bloot aan direct zonlicht, dit veroudert het TPE materiaal.

5. Vlekken verwijderen en problemen herstellen

Mocht het gebeuren dat er (ondanks alle goede zorgen) toch beschadigingen of vlekken zijn, neem dan contact met ons op. Als je wat duidelijke foto's meestuurt kunnen wij advies geven over het herstellen van de pop. Dit zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen:

 • Weghalen oppervlakkige vlekken (stof, vuil, e.d.): hiervoor kun je het beste olie gebruiken. Wij raden amandelolie of babyolie aan, dit is niet plakkerig en werkt goed. Masseer de vieze plek in met olie en veeg het dan voorzichtig schoon met een tissue. Herhaal dit eventueel nog een aantal keer. Tot slot gebruik je wat talkpoeder om het zachte laagje te herstellen.
 • Weghalen hardnekkige/diepe vlekken (van kleding, inkt e.d.): in eerste instantie kun je hiervoor de amandelolie of babyolie gebruiken. Mocht dit niet werken kunnen we je een potje “stain remover” opsturen. Dit breng je aan en laat je een aantal uur intrekken. Vaak moet dit meerdere keren herhaald worden.
 • Het herstellen van scheuren en wondjes of het terugplakken/vervangen van de wimpers/nagels: we hebben hiervoor speciale lijm. Stuur ons een berichtje en we zorgen dat je krijgt wat je nodig hebt.
 • Natuurlijk kun je als je nog vragen of twijfels hebt altijd contact opnemen met MyTenga. Stuur wat duidelijke foto’s en een van het probleem mee en we zullen ons best doen om je te helpen.

6. De pop opbergen

 • De sexpop is gemaakt in een rechtopstaande houding. Laat de ledematen niet te lang gebogen; dit kan vervormingsschade veroorzaken.
 • Er zijn verschillende manieren om de pop op te bergen. Dit zijn de meest gebruikelijke:
  x Idealiter wordt de pop hangend opgeborgen in een stofzak door middel van de haak die bij ons verkrijgbaar is. Deze is vast te schroeven in de nek als het hoofd er af is.
  x Als ophangen geen optie is, is het ook mogelijk om haar liggend op te bergen in de oorspronkelijke doos. Let er hierbij wel op dat er geen drukpunten ontstaan die de huid vervormen. Als ze langere tijd zo ligt kan dit schade veroorzaken, zoals platte billen als ze langere tijd op haar rug ligt. Je kan kussens onder haar leggen om de druk gelijkmatiger te verdelen.

7. Zorg voor de pruiken

 • Het is het beste om de pruiken regelmatig te borstelen en niet te wachten tot alles in de knoop zit. Borstel hierbij eerst alleen de onderste puntjes, borstel daarna de pruik van het midden uit naar de puntjes, en vervolgens de hele pruik. Haal de pruik hiervoor van het hoofd, zodat je niet per ongeluk de pop beschadigt met de borstel.
 • Als de pruik echt vies is geworden kan je hem ook wassen. Haal de pruik van het hoofd en was hem voorzichtig met een milde shampoo en conditioner. Spoel het goed uit knijp het water er uit met een handdoek. Laat de pruik hierna aan de lucht drogen, bij voorkeur op een pruikenstandaard.

Als je na het lezen van deze gebruikshandleiding nog vragen hebt, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen via info@mytenga.nl.